Aparat automat pentru punct de topire M5000

Producator: Krüss Optronic Germania

M5000 ofera o examinare rapida, usoara si automata a substantelor pulverulente cu un punct de topire de pana la 40ᵒC. Datorita determinarii automate a punctului de topire, este intotdeauna garantat un rezultat obiectiv al masurarii.

Rata mare de preincalzire si racirea cu ventilatorul integrat, permit masuratori rapide si fiabile in orice domeniu de temperatura. Afisajul ofera o citire bine aranjata a tuturor datelor de masurare importante.

Acest model este prevazut cu semnal de alarma la atingerea punctului de topire.

Punctul de topire al unei substanțe este temperatura la care materialul trece de la starea solidă la starea lichidă. Substanțele cristaline pure au un caracter clar si punct de topire bine definit, la o temperatură precis definită, caracteristică fiecarei substanțe cristaline.

Determinarea punctului de topire este o metodă simplă și rapidă utilizată în multe domenii diverse ale chimie pentru a obține o primă evaluare a purității unei substanțe, intrucat cantități mici de impurități modifică punctul de topire, sau cel puțin să-și mărească în mod clar intervalul de topire.

  • 210 x 360 x 230 mm
  • Greutate: 4.3 kg