Aparat semi-automat pentru punct de topire folosind optica de observare 10x – M3000

Producator: Krüss Optronic Germania

Modelul M3000 ofera examinare rapida si usoara a substantelor pulverulente cu un punct de topire pana la 360 °C. Datorita aportului capilar triplu, exista posibilitatea de a analiza 3 probe intr-o singura perioada de masurare. Datorita vitezei de preincalzire si racirii cu ventilatorul integrat, sunt posibile masuratori rapide in orice domeniu de temperatura. Afisajul LCD ofera o citire bine aranjata a tuturor datelor de masurare importante.

Punctul de topire al unei substanțe este temperatura la care materialul trece de la starea solidă la starea lichidă. Substanțele cristaline pure au un caracter clar si punct de topire bine definit, la o temperatură precis definită, caracteristică fiecarei substanțe cristaline.

Determinarea punctului de topire este o metodă simplă și rapidă utilizată în multe domenii diverse ale chimie pentru a obține o primă evaluare a purității unei substanțe, intrucat cantități mici de impurități modifică punctul de topire, sau cel puțin să-și mărească în mod clar intervalul de topire.

  • 210 x 360 x 230 mm
  • Greutate: 4.3 kg