Centrifuga Z 207 H

Producator: Hermle Labortechnik Germania

Datorita design-ului sau compact, Centrifuga Hematocrit Z 207 H isi gaseste locul chiar si in cel mai mic laborator aplicabil.

Este utilizat pentru determinarea rapida si usoara a continutului de eritrocite din sange (nivelul hematocritului). Intr-un timp foarte scurt, cele 24 de tuburi capilare pot fi accelerate pana la 16.058 xg.

După centrifugare, straturile de plasma sanguina si eritrocite sunt clar vizibile, iar  rezultatut poate fi determinat cu usurinta folosind dispozitivul de citire.

Centrifugarea este o metoda de separare care presupune aplicarea unei forte centrifuge cu scopul de a separa particulele dintr-o solutie, emulsie sau suspensie pe baza unor proprietati precum marimea, forma, densitatea si vascozitatea. Acest procedeu este utilizat pentru separarea a doua substante miscibile, dar isi regaseste aplicatii si in analiza proprietatilor hidrodinamice a unor macromolecule. Cu cat este mai dens un compus, cu atat va migra mai departe de axul centrifugei (adica spre margine), in timp ce compusii mai putin densi vor ramane mai aproape de ax. Astfel, in urma centrifugarii se va obtine un precipitat si un supernatant.

In comparație cu alte metode destinate separarii substantelor individuale, cum ar fi filtrarea sau sedimentarea, centrifugarea face posibila obtinerea unui sediment cu un continut minim de umiditate. Utilizarea acestei metode de separare permite separarea suspensiilor fin dispersate.

Un alt avantaj important al centrifugarii este posibilitatea implementarii sale cu ajutorul echipamentelor de volume si dimensiuni mici.

  • 28 x 24 x 35 cm
  • Greutate: 12.5 kg