Centrifuga Z 307

Producator: Hermle Labortechnik Germania

Modelul de centrifuga universala Z 307 realizeaza o gama larga de aplicatii care acopera cerintele de laborator clinic, cercetarea precum si utilizarea in laborator industrial.

Centrifuga Z 307 este dotata cu multe accesorii, inclusiv rotoare pentru microplaci de titrare si rotoare cu unghi fix de mare viteza pentru vase de reactie sau tuburi de centrifuga de pana la 50ml.

In plus, rotoarele pivotante care au un volum de pana la 4 x 200ml pot fi folosite pentru tuburile de cultura si tesuturi si de asemenea, pentru toate tuburile comune de sange.

Aceasta gama larga de accesorii face ca centrifuga de laborator Z 307 sa fie indispensabila in laboratoarele de cercetare si laboratoarele clinice mici.

Centrifugarea este o metoda de separare care presupune aplicarea unei forte centrifuge cu scopul de a separa particulele dintr-o solutie, emulsie sau suspensie pe baza unor proprietati precum marimea, forma, densitatea si vascozitatea. Acest procedeu este utilizat pentru separarea a doua substante miscibile, dar isi regaseste aplicatii si in analiza proprietatilor hidrodinamice a unor macromolecule. Cu cat este mai dens un compus, cu atat va migra mai departe de axul centrifugei (adica spre margine), in timp ce compusii mai putin densi vor ramane mai aproape de ax. Astfel, in urma centrifugarii se va obtine un precipitat si un supernatant.

In comparație cu alte metode destinate separarii substantelor individuale, cum ar fi filtrarea sau sedimentarea, centrifugarea face posibila obtinerea unui sediment cu un continut minim de umiditate. Utilizarea acestei metode de separare permite separarea suspensiilor fin dispersate.

Un alt avantaj important al centrifugarii este posibilitatea implementarii sale cu ajutorul echipamentelor de volume si dimensiuni mici.

  • 35.5 x 33 x 44.4 cm
  • Greutate: 30 kg