Centrifuga Z 36 HK

Producator: Hermle Labortechnik Germania

Centrifuga cu viteza ridicata Z 36 HK este punctul culminant al multor ani de experienta in proiectarea centrifugelor in pas cu cea mai recenta tehnologie.

Dispune de viteze de pana la 30.000 rpm cu zece optiuni de rotor disponibile, ceea ce face ca modelul de centrifuga Z 36 HK sa fie cea mai performanta centrifuga din clasa sa.

Centrifugarea este o metoda de separare care presupune aplicarea unei forte centrifuge cu scopul de a separa particulele dintr-o solutie, emulsie sau suspensie pe baza unor proprietati precum marimea, forma, densitatea si vascozitatea. Acest procedeu este utilizat pentru separarea a doua substante miscibile, dar isi regaseste aplicatii si in analiza proprietatilor hidrodinamice a unor macromolecule. Cu cat este mai dens un compus, cu atat va migra mai departe de axul centrifugei (adica spre margine), in timp ce compusii mai putin densi vor ramane mai aproape de ax. Astfel, in urma centrifugarii se va obtine un precipitat si un supernatant.

In comparație cu alte metode destinate separarii substantelor individuale, cum ar fi filtrarea sau sedimentarea, centrifugarea face posibila obtinerea unui sediment cu un continut minim de umiditate. Utilizarea acestei metode de separare permite separarea suspensiilor fin dispersate.

Un alt avantaj important al centrifugarii este posibilitatea implementarii sale cu ajutorul echipamentelor de volume si dimensiuni mici.

  • 71.5 x 42 x 51 cm
  • Greutate: 91 kg