Centrifuga Z 207 M / Z 207 MK

Producator: Hermle Labortechnik Germania

Centrifugile Z 207 M si Z 207MK au fost concepute special pentru spatii mici, compacte, fiind potrivite in orice mediu de laborator. Acceleratia rapida permite timp de rulare scurt, la o viteza maxima de 13.500rpm. Chiar si la viteza mare, aceste modele nu perturba linistea din laborator.

Z 207 M vine cu optiunea folosirii unui rotor cu 24 de locuri pentru tuburi, optional cu capac inchis ermetic si un rotor pentru kiturile de coloana de centrifugare.

Caracteristica principala a lui Z 207 M este functia „Touch Operation” a panoului de control, deoarece este usor de operat si nu este nevoie sa indepartati manusile din maini!

Un detaliu importantl la modelul Z 207 MK este sistemul de racire cu aer, care este conceput pentru a va menține probele reci, chiar si la viteza maxima si echiparea sa cu 3 rotoare.

Centrifugarea este o metoda de separare care presupune aplicarea unei forte centrifuge cu scopul de a separa particulele dintr-o solutie, emulsie sau suspensie pe baza unor proprietati precum marimea, forma, densitatea si vascozitatea. Acest procedeu este utilizat pentru separarea a doua substante miscibile, dar isi regaseste aplicatii si in analiza proprietatilor hidrodinamice a unor macromolecule. Cu cat este mai dens un compus, cu atat va migra mai departe de axul centrifugei (adica spre margine), in timp ce compusii mai putin densi vor ramane mai aproape de ax. Astfel, in urma centrifugarii se va obtine un precipitat si un supernatant.

In comparație cu alte metode destinate separarii substantelor individuale, cum ar fi filtrarea sau sedimentarea, centrifugarea face posibila obtinerea unui sediment cu un continut minim de umiditate. Utilizarea acestei metode de separare permite separarea suspensiilor fin dispersate.

Un alt avantaj important al centrifugarii este posibilitatea implementarii sale cu ajutorul echipamentelor de volume si dimensiuni mici.

  • Z 207 M: 28 x 23 x 35 cm, greutate: 14 kg
  • Z 207 MK: 28 x 29 x 55 cm, greutate: 33 kg