Centrifuga Z 366 / Z 366 K

Producator: Hermle Labortechnik Germania

Atat centrifuga de masa Z 366 cat si cea frigorifica Z 366 K aduc un plus de valoare gamei lor de centrifugi universale, in ceea ce priveste versatilitatea, caracteristicile de centrifugare, manevrarea usoara si design.

Ambele au capacitatea tuburilor conice de 40 x 15 ml iar forta centrifuga are o valoare de pana la 21379xg, ceea ce le transforma in centrifuge de masa de mare putere.

Centrifugarea este o metoda de separare care presupune aplicarea unei forte centrifuge cu scopul de a separa particulele dintr-o solutie, emulsie sau suspensie pe baza unor proprietati precum marimea, forma, densitatea si vascozitatea. Acest procedeu este utilizat pentru separarea a doua substante miscibile, dar isi regaseste aplicatii si in analiza proprietatilor hidrodinamice a unor macromolecule. Cu cat este mai dens un compus, cu atat va migra mai departe de axul centrifugei (adica spre margine), in timp ce compusii mai putin densi vor ramane mai aproape de ax. Astfel, in urma centrifugarii se va obtine un precipitat si un supernatant.

In comparație cu alte metode destinate separarii substantelor individuale, cum ar fi filtrarea sau sedimentarea, centrifugarea face posibila obtinerea unui sediment cu un continut minim de umiditate. Utilizarea acestei metode de separare permite separarea suspensiilor fin dispersate.

Un alt avantaj important al centrifugarii este posibilitatea implementarii sale cu ajutorul echipamentelor de volume si dimensiuni mici.

  • Z 366:  43 x 36 x 51 cm, greutate: 52 kg
  • Z 366 K: 72 x 36 x 51 cm, greutate: 77 kg