Refractometru digital seria DR6000-T / DR6000-TF cu element Peltier pentru controlul temperaturii

Producator: Krüss Optronic Germania

Refractometrele digitale DR6000-T si DR6000-TF (cu celula de curgere si unitate de uscare) sunt echipate cu un element Peltier care controleaza temperatura probei pana la 80 ˚C.

Exista patru modele diferite disponibile de refractometrele digitale pentru cerinte diferite privind precizia, rezolutia si domeniul de masurare, prin care puteti accesa aceeasi operatiune si functionalitate.

Refractometrele digitale cu element Peltier pentru controlul temperaturii au  operare intuitiva prin afisaj cu ecran tactil, efectueaza masuratori pentru probe tulburi sau foarte vascoase, sunt realizate din materiale rezistente la substante chimice cum ar fi prisma de masurare din safir sau celula de masurare din otel inoxidabil.  Acestea permit inregistrarea completa a datelor si a copiei de rezerva inclusiv a materialul de audit, fiind posibil si exportul flexibil de date.

Toate refractometrele sunt in conformitate cu standardele si normele globale aplicabile.

Refractometrul determină indicele de refracție al substanțelor lichide sau solide din care se poate deriva identitatea și calitatea acestora precum și concentrația în amestecuri binare (un amestec de două componente diferite) sau cvasibinare.

Refractometrele sunt utilizate într-o varietate de aplicații: de la determinarea purității și concentrației ingredientelor medicamentelor până la măsurarea conținutului de zahăr al alimentelor și băuturilor și analiza produselor petroliere.

Exemple: dacă se adaugă zahăr în apă pură, indicele de refracție se modifică în funcție de cantitatea adăugată. Dacă se adaugă sare în apă, se modifică și indicele de refracție, dar într-un raport diferit față de concentrație. În consecință, dacă apa nu are un indice de refracție de 1,3330 nD la 20 ° C, nu este apă pură. În plus, refractometrele sunt metoda de alegere pentru controlul calității fluidelor de operare pentru mașini și motoare, precum și AdBlue, soluția de uree sintetică pentru tratarea emisiilor la motoarele diesel.

  • 215 x 150 x 345 mm
  • Greutate: 5 kg