Refractometre de proces inline PR21S si PR21S-T

Producator: Krüss Optronic Germania

Refractometrele de proces Inline PR21S si PR21S-T sunt amplasate in conductele instalatiilor de productie pentru a controla si regla procesele de concentrare, amestecare si fermentare.

Datorita conexiunilor standardizate, dispozitivele de masurare pot fi instalate cu usurinta in conducte.

Camera de masurare este realizata din otel inoxidabil, prisma de masurare este formata din safir rezistent la zgarieturi si mai ales rezistent la substante chimice, fiind conceput pentru a preveni lipirea solidelor.

Refractometrele de proces Inline au scale definite de utilizator, intervale de masurare de la 3-60 de secunde, determinarea indicelui de refractie in linie se realizeaza intr-un interval nD 1.3200–1.5200 si 0–95 %Brix, sunt dotate cu senzor integrat pentru monitorizarea temperaturii, prezinta si un afisaj pentru monitorizarea vizuala.

Refractometrul determină indicele de refracție al substanțelor lichide sau solide din care se poate deriva identitatea și calitatea acestora precum și concentrația în amestecuri binare (un amestec de două componente diferite) sau cvasibinare.

Refractometrele sunt utilizate într-o varietate de aplicații: de la determinarea purității și concentrației ingredientelor medicamentelor până la măsurarea conținutului de zahăr al alimentelor și băuturilor și analiza produselor petroliere.

Exemple: dacă se adaugă zahăr în apă pură, indicele de refracție se modifică în funcție de cantitatea adăugată. Dacă se adaugă sare în apă, se modifică și indicele de refracție, dar într-un raport diferit față de concentrație.

În consecință, dacă apa nu are un indice de refracție de 1,3330 nD la 20 °C, nu este apă pură. În plus, refractometrele sunt folosite ca metoda pentru controlul calității fluidelor de operare pentru mașini și motoare, precum și AdBlue, soluția de uree sintetică pentru tratarea emisiilor la motoarele diesel.

  • 180 x 190 x 180 mm
  • Greutate: 3.5 kg