Refractometre de proces Atline PRB21S cu masurare in timp real in rezervoare

Producator: Krüss Optronic Germania

Refractometrele de proces Atline PRB21S sunt amplasate in rezervoare folosind racorduri tubulare pentru monitorizarea si controlul continuu al concentratiei lichidelor.

Proba curge prin bypass in camera de masurare din otel inoxidabil, iar prisma d emasurare este formata din safir rezistent la zgarieturi, la solventi si acizi.

Refractometrele de proces Atline au intervale de masurare de la 3-60 de secunde, determinarea indicelui de refractie se realizeaza intr-un interval nD 1.3200–1.5600 si 0–95 %Brix, sunt dotate cu senzor integrat pentru monitorizarea temperaturii, prezinta doua interfete (RS-232, analog 0/4-20 mA); o interfata PROFIBUS este disponibila optional si este disponibil si un afisaj pentru monitorizare vizuala.

Refractometrul determină indicele de refracție al substanțelor lichide sau solide din care se poate deriva identitatea și calitatea acestora precum și concentrația în amestecuri binare (un amestec de două componente diferite) sau cvasibinare.

Refractometrele sunt utilizate într-o varietate de aplicații: de la determinarea purității și concentrației ingredientelor medicamentelor până la măsurarea conținutului de zahăr al alimentelor și băuturilor și analiza produselor petroliere.

Exemple: dacă se adaugă zahăr în apă pură, indicele de refracție se modifică în funcție de cantitatea adăugată. Dacă se adaugă sare în apă, se modifică și indicele de refracție, dar într-un raport diferit față de concentrație.

În consecință, dacă apa nu are un indice de refracție de 1,3330 nD la 20 °C, nu este apă pură.

În plus, refractometrele sunt utilizate ca metoda pentru controlul calității fluidelor de operare pentru mașini și motoare, precum și AdBlue, soluția de uree sintetică pentru tratarea emisiilor la motoarele diesel.

  • 180 x 190 x 180 mm
  • Greutate: 3 kg