Refractometre portabile – seriile HR

Producator: Krüss Optronic Germania

Refractometrele portabile sunt putin mai mari decat o lanterna si pot fi folosite oriunde prin intermediul aplicatiilor mobile.

Sunt deosebit de usor de utilizat, foarte robuste, nu necesita baterii si sunt usor de calibrat sau reglat.

Refractometrele difera in principal prin scalele selectate ( de exemplu: pentru determinarea continutului de sare, a continutului apei din miere, a continutului de proteine serice, a continutului de zahar utilizat in vinificatie, a concentratiei de zaharoza, glucoza, fructoza si zahar invertit – %Brix, a continutului potential de alcool, a continutului de etilen si propilen glicol).

Nu este necesare nicio conversie manuala datorita acestor scale iar erorile de aplicare sunt excluse.

Refractometrul determină indicele de refracție al substanțelor lichide sau solide din care se poate deriva identitatea și calitatea acestora precum și concentrația în amestecuri binare (un amestec de două componente diferite) sau cvasibinare.

Refractometrele sunt utilizate într-o varietate de aplicații: de la determinarea purității și concentrației ingredientelor medicamentelor până la măsurarea conținutului de zahăr al alimentelor și băuturilor și analiza produselor petroliere.

Exemple: dacă se adaugă zahăr în apă pură, indicele de refracție se modifică în funcție de cantitatea adăugată. Dacă se adaugă sare în apă, se modifică și indicele de refracție, dar într-un raport diferit față de concentrație.

În consecință, dacă apa nu are un indice de refracție de 1,3330 nD la 20 °C, nu este apă pură.

În plus, refractometrele sunt metoda de alegere pentru controlul calității fluidelor de operare pentru mașini și motoare, precum și AdBlue, soluția de uree sintetică pentru tratarea emisiilor la motoarele diesel.

Va rugam sa consultati tabelul din sectiunea ‘Caracteristici’ de mai jos.