Refractometru analog Abbe seria AR4 cu termostat circulant PT31

Producator: Krüss Optronic Germania

Refractometrul digital Abbe AR4 determina indicele de refractie intre nD 1,3000–1,7200 si continutul de zahar in intervalul 0-95% Brix al probelor lichide, vascoase si solide, avand scala reglabila manual.

Masurararea probelor lichide, vascoase si solide se realizeaza indiferent de turbiditatea, vascozitatea, transparenta si absorbtia acestora.

Refractometrul digital Abbe AR4 este dotat cu o carcasa robusta si permite o manevrare usoara, citirea valorilor masurate se realizeaza cu ajutorul unui ocular si cu conexiuni de termostat care permit controlul temperaturii printr-un termostat extern, iar temperatura este afisata pe display LCD.

Refractometrul determină indicele de refracție al substanțelor lichide sau solide din care se poate deriva identitatea și calitatea acestora precum și concentrația în amestecuri binare (un amestec de două componente diferite) sau cvasibinare.

Refractometrele sunt utilizate într-o varietate de aplicații: de la determinarea purității și concentrației ingredientelor medicamentelor până la măsurarea conținutului de zahăr al alimentelor și băuturilor și analiza produselor petroliere.

Exemple: dacă se adaugă zahăr în apă pură, indicele de refracție se modifică în funcție de cantitatea adăugată. Dacă se adaugă sare în apă, se modifică și indicele de refracție, dar într-un raport diferit față de concentrație.

În consecință, dacă apa nu are un indice de refracție de 1,3330 nD la 20 °C, nu este apă pură.

În plus, refractometrele sunt utilizate ca metoda pentru controlul calității fluidelor de operare pentru mașini și motoare, precum și AdBlue, soluția de uree sintetică pentru tratarea emisiilor la motoarele diesel.

  • 100 x 270 x 190 mm
  • Greutate: 2.5 kg

Refractometrul Digital Abbe AR4 poate fi conectat la un termostat circulant PT31 care este prevazut cu un element Peltier pentru a mentine temperatura intre 20˚C-25˚C. Temperatura va fi masurata cu ajutorul termometrului digital integrat si afisat pe display-ul LCD.