Refractometru digital Abbe AR2008 cu termostat circulant PT80

Producator: Krüss Optronic Germania

Modelul AR2008 determina indicele de refractie intre nD 1.3000–1.7200 si continutul de zahar in intervalul 0-95% Brix al probelor lichide, vascoase si solide.

Refractometrul digital Abbe AR2008 are ecran LED unde se afiseaza valoarea indicelui de refractie si temperatura, iar masurararea probelor lichide, vascoase si solide se realizeaza indiferent de turbiditatea, vascozitatea, transparenta si absorbtia acestora. Este potrivit pentru masurarea foliilor si a solidelor, este dotat cu o carcasa robusta si permite o manevrare usoara, dispune de un termometru integrat si are interfete seriale pentru Computer sau imprimanta (RS-232, RS-422).

Refractometrul determină indicele de refracție al substanțelor lichide sau solide din care se poate deriva identitatea și calitatea acestora precum și concentrația în amestecuri binare (un amestec de două componente diferite) sau cvasibinare. Refractometrele sunt utilizate într-o varietate de aplicații: de la determinarea purității și concentrației ingredientelor medicamentelor până la măsurarea conținutului de zahăr al alimentelor și băuturilor și analiza produselor petroliere.

Exemple: dacă se adaugă zahăr în apă pură, indicele de refracție se modifică în funcție de cantitatea adăugată. Dacă se adaugă sare în apă, se modifică și indicele de refracție, dar într-un raport diferit față de concentrație. În consecință, dacă apa nu are un indice de refracție de 1,3330 nD la 20 °C, nu este apă pură. În plus, refractometrele sunt utilizate ca metoda pentru controlul calității fluidelor de operare pentru mașini și motoare, precum și AdBlue, soluția de uree sintetică pentru tratarea emisiilor la motoarele diesel.

Refractometrul determină indicele de refracție al substanțelor lichide sau solide din care se poate deriva identitatea și calitatea acestora precum și concentrația în amestecuri binare (un amestec de două componente diferite) sau cvasibinare.

Refractometrele sunt utilizate într-o varietate de aplicații: de la determinarea purității și concentrației ingredientelor medicamentelor până la măsurarea conținutului de zahăr al alimentelor și băuturilor și analiza produselor petroliere.

Exemple: dacă se adaugă zahăr în apă pură, indicele de refracție se modifică în funcție de cantitatea adăugată. Dacă se adaugă sare în apă, se modifică și indicele de refracție, dar într-un raport diferit față de concentrație.

În consecință, dacă apa nu are un indice de refracție de 1,3330 nD la 20 °C, nu este apă pură.

  • 120 x 290 x 250 mm
  • Greutate: 5 kg