Seria BBASIC

Producator: Chemisafe Italia

Dulap pentru depozitarea buteliilor de gaz la interior si exterior, certificat conform standardului EN14470-2 Tip 60/Tip 120.

Standardul european EN 14470-2 a inlocuit standardul 12925-2 si se refera la depozitarea buteliilor de gaz in dulapuri rezistente la foc. Dulapul trebuie sa fie construit astfel incat substantele depozitate sa nu contribuie la cresterea riscului de explozie sau de imprastiere a focului pentru cel putin 15 minute. De asemenea, dulapul trebuie sa fie conceput astfel incat sa ventileze interiorul in cazul unor pierderi de gaz.

Conform standardului, un dulap pentru depozitarea buteliilor de gaz trebuie sa fie clasificat dupa urmatoarele tipuri: Tip G15, G30, G60 sau G90 minute, insemnand timpul in care temperatura din interiorul dulapului depaseste 50 K (temperatura se ia in apropierea placii de strangere a supapei cilindrului de gaz), ce permite personalului sa evacueze laboratorul si echipelor de interventie sa intre inainte ca substantele si buteliile de gaz depozitate sa cauzeze foc.

Seria BBASIC ofera dulapuri pentru depozitarea buteliilor de gaz certificate cu standardul de rezistenta la foc Tip 60 sau Tip 120. Dulapurile au trecut controlul de conformitate, conform standardului EN14470-2 si are certificate de testare emise de Bureau Veritas (BV).

Din motive de siguranta la incendiu, buteliile de gaz trebuie manevrate si pastrate in dulapuri rezistente la incendiu, certificate conform standardului EN14470-2.

Utilizatorul beneficiaza de:

  • O depozitare conform reglementarilor
  • O siguranta maxima in exploatare
  • Certificat de conformitate cu standardul EN 14470-2

– Confectionat complet din placa de otel electrogalvanizata FE P01 cu grosime de 15/10 mm, indoit la rece si degresat – Grey RAL7035

– Finisaj extern din rasina epoxidica, pulbere termorezistenta si trecere printr-un tunel termic la 200 °C

– Picioare de sustinere ce permit reglarea nivelului dulapului

– Usi batante pline sau cu ferestre din policarbonat

– Unghi de deschidere a usii de 110o

– Incuietoare cu cheie pentru usa

– Balama exterioara din plastic rezistent la coroziune

– Rampa frontala din placa de otel pentru a facilita incarcarcarile si manipularile

– Prevazut cu lant de fixare a buteliei

– Semnalizare cu pictograme conform ISO 3864

– Certificat ca rezistent la incendiu pentru 60 de minute, respectiv 120 de minute, conform standardului EN14470-2 BV (Bureau Veritas)