Seria BIG FIRE MY11 Yellow

Producator: Chemisafe Italia

Dulap pentru depozitarea substantelor inflamabile, certificat conform standardului EN14470-1 Tip 90 si EN16121.

Standardul european EN 14470-1 se refera la dulapuri pozitionate liber si dulapuri prinse in perete pentru depozitarea substantelor inflamabile. Toate modelele de dulapuri Chemisafe au trecut printr-un test destructiv in camera in flacari, efectuat de un laborator acreditat independent.

Dulapul este certificat cu standardul de rezistenta la foc Tip 90, insemnand ca timpul in care temperatura maxima din interiorul dulapului atinge 200 °C este de 90 de minute, timp ce  permite personalului sa evacueze laboratorul si echipelor de interventie sa intre inainte ca produsele inflamabile depozitate sa cauzeze foc.

Dulapul a trecut controlul de conformitate, conform standardului EN14470-1 si are certificate de testare emise de Bureau Veritas (BV).

Din motive de siguranta (incendiu, coroziune, intoxicare), toate substantele inflamabilele trebuie manevrate si pastrate in dulapuri rezistente la incendiu, certificate conform standardului EN14470-1.

Am optat pentru siguranta maxima prin a oferi o gama completa de dulapuri rezistente la incendiu TIP 90 (rezistenta la incendiu de 90 de minute).

Constructia dulapului, inchiderea automata a usilor (prezenta la toate modelele Chemisafe), invelisurile termo-expansive si clapetele de incendiu asigura siguranta dulapului pentru 90 de minute si o protectie maxima a personalului.

Ce inseamna pentru utilizator:

  • O folosire conform reglementarilor
  • O siguranta maxima in exploatare
  • Certificat de conformitate cu standardul EN 14470-1

– Ofera mai mult spatiu de stocare, este mai avantajos si eficient, oferind acelasi nivel de securitate
– Spatiu de stocare: 128/160 sticle de 1 litru, cu 60% mai mult decat intr-un dulap cu o usa din seria FIRE MY11 si cu 28% mai putin decat intr-un dulap cu doua usi din seria FIRE MY11.
– Confectionat complet din placa de otel electrogalvanizata cu grosime de 1- 1.5 mm, indoit la rece –  Yellow RAL1021
– Finisaj extern din rasina epoxidica rezistenta la acizi si trecut printr-un tunel termic la 200 °C
– Izolatie a dulapului prin cateva panouri de densitate inalta de vata bazaltica si panouri de suflat de calciu
– Finisaj intern cu panouri de melamina foarte rezistente la chimicale si vapori agresivi
– Structura care permite inlocuirea pieselor de schimb daca este necesar
– Inchidere automata a usii cand temperatura ambientala depaseste 50 °C
– Sigilii de izolatie termo-expansiva de 30 de mm care in cazul in care temperatura creste asigura o izolare perfecta a dulapului conform standardului EN14470-1.
– Intrare si iesire a aerului cu clapete de incendiu pentru inchiderea conductelor cand temperatura depaseste 70 °C, certificate conform standardului DIN 4102-6
– Pregatit pentru ventilare print-o flansa de Ø 100 mm pentru o conexiune externa sau un sistem de ventilatie si/sau de filtrare (vedeti sectiunea despre ventilatie)
– Sistem de inchidere si blocare a usilor ce permite mentinerea usilor deschise si inchiderea lor automata in cazul temperaturii ambientale mai mare de 50 °C
– Usa solida cu capac anti-scanteie
– Dulap echipat cu impamantare
– Picioare reglabile de sustinere
– Incuietoare cu cheie pentru usa E4
– 3 rafturi facute din otel inoxidabil (seria EASY) sau vopsit (seria BASIC) a caror inaltime poate fi ajustata, 1 bazin inferior cu grila de scurgere care permite un volum de depozitare mai mare
– Sertare fixate pe suporti ce exclud toate riscurile de scanteie
– Rafturi testate pentru incendiu
– Semnalizare cu pictograme conform ISO 3864
– Certificat ca rezistent la incendiu pentru 90 de minute, conform standardului EN14470-1 BV (Bureau Veritas)
– Certificat conform standardului EN16121 BV (Bureau Veritas)