Sisteme Waldner de management al cladirilor de laboratoare

Sistemele moderne de management al clădirilor oferă funcționalitate clădirilor dumneavoastră, creând valoare adăugată pentru oamenii care lucrează în ele. Folosim produsele Waldner pentru a asigura condiții sigure, confortabile și de ultimă generație – și în ceea ce privește eficiența energetică: de la instalarea de bază și controlul aerului din încăpere în rețea până la concepte inovatoare de iluminat.

Împreună vom pune bazele pentru a vă satisface cerințele și apoi vom lăsa tehnologia să funcționeze pentru dumneavoastra, oferind spațiu pentru a realiza lucruri grozave.

Ventilatie si climatizare

Tehnologia noastră reglează ventilația și climatul interior la locurile dumneavoastră de muncă – pentru multe utilizări diferite și zone adaptate individual în care vă generăm condiții perfecte de lucru. Tehnologia noastră de aer condiționat reglează temperatura și umiditatea, atinge și menține temperatura camerei, răcește și garantează valori prestabilite în încăperi și zone de lucru. Diferitele climate ale camerelor interioare servesc la o gamă largă de utilizări, iar temperatura suprafețelor și mai mici ale podelei poate fi, de asemenea, reglată individual. Iată cum oferim condiții perfecte:

 • Temperatura optimă a camerei și climat de lucru confortabil
 • Zonare flexibilă cu diferite temperaturi și umiditate
 • Condiții ideale garantate pentru experimente și aplicații
 • Condiții preliminare pentru rezultatele muncii nealterate

Tehnologia de ventilație furnizează aer proaspăt și asigură schimbul necesar de aer în încăperi. Filosofia noastră flexibilă de ventilație sprijină utilizarea eficientă din punct de vedere al costurilor și al timpului a spațiului. Facem față unor provocări specifice prin utilizarea modulară a diferitelor componente de ventilație. Sistemele noastre tehnologice de ventilație sunt proiectate profesional în conformitate cu DIN 1946 Partea 7.

Controlul aerului in laborator

Strategiile de control adecvate pentru viitor trebuie să ofere spațiu pentru schimbare, să formeze baza pentru funcționarea în rețea și în siguranță și să stabilească standarde în ceea ce privește eficiența energetică. Optimizați-vă costurile de operare cu soluțiile Waldner de control al aerului din încăpere.

Waldner dezvoltă sisteme de control al aerului pentru laboratoare de 30 de ani. Experiența și cunoștințele de proiect sunt în mod constant încorporate în dezvoltarea sa ulterioară pentru a implementa sisteme de control de laborator adaptabile, specifice clientului, care guvernează eficiența energetică și strategiile de control adecvate pentru viitor în laboratoare. Airflow-Controller AC4 Waldner este cea mai recentă versiune a sistemului de control al aerului in laboratoare. Controlul clapetei de aer bazat pe „necesar” asigură funcționarea optimă din punct de vedere energetic a laboratoarelor și, prin urmare, eficiență maximă – ținând cont de toate standardele și cerințele legale aplicabile.

Modulul AC4 înregistrează volumele individuale de aer evacuat ale tuturor unităților de extracție din laborator și calculează un volum total de aer. Se face o distincție între diferitele stări de funcționare (de exemplu, funcționare pe timp de zi, exhaustare pe timp de noapte, etc.), pentru care se menține un schimb de aer minim. Volumele de aer ale consumatorilor individuali pot fi controlate după cum este necesar. O alarmă automată este emisă în cazul abaterilor de la valorile țintă. Volumele totale de aer necesare pot fi reduse în virtutea unei ventilații optime (minime) în orice moment, obținând cea mai bună eficiență energetică posibilă.

 

 • Controlul clapetei debitului de aer în funcție de poziția sasului
 • Volumul de aer extras este redus automat și crește după cum este necesar când sasul este deschis
 • Avantaje: consum redus de energie si costuri de operare optimizate
 • Controller geam culisant SC (Sash Controller)
 • Un senzor de mișcare monitorizează sasul hotei. Dacă nu este detectată nicio mișcare în fața hotei într-o perioadă de timp specificată, sasul se închide automat

 

Avantaje:

 • Cele mai inalte standarde de siguranta aplicabile in laborator, datorita sasului inchis
 • Maxima economie de energie  în combinație cu sistemul de monitorizare al aerului exhaustat VAV (Airflow-Controller)
 • Setare de noapte
 • Schimbul de aer din cameră este reglat la o valoare minimă pe timp de noapte.
 • Reducere în funcționarea pe timp de noapte la 100 m³/h

Instalatii electrice

Instalațiile electrice Waldner alimentează încăperile, și zonele de laborator cu linii electrice și de date, asigurând conexiuni flexibile. Alimentarea cu energie electrică a tuturor zonelor este garantată și supraîncărcarea este evitată în mod fiabil, datorită proiectării instalațiilor electrice care îndeplinesc cerințele și respectă standardele. Soluțiile pentru o sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS) oferă siguranță suplimentară. Locurile de muncă pot fi folosite la cel mai performant mod, iar echipamentele pot fi utilizate și operate în mod ideal.

Instalatii tehnologice

Instalațiile tehnologice Waldner garantează distribuția flexibilă a gazului și apei în încăperi și asigură distributia individuală a consumatorilor la locurile de muncă și pentru utilizarea echipamentelor. Instalațiile tehnologice Waldner permit libertatea de proiectare, utilizarea economică a spațiilor și soluții individuale de proiectare pentru diferite zone. Calitatea corespunzătoare a gazelor tehnice, a gazelor de înaltă puritate și a apei este disponibilă în fiecare camera si zona de laborator, dimensionată corespunzător. Designul oferă flexibilitate maximă într-un spațiu mic și poate fi integrat în toate sistemele BIM obișnuite.

Iluminarea spatiilor de lucru

Mediile optime de lucru necesită iluminare perfectă. Atunci când condițiile de iluminare sunt corecte, are un impact pozitiv asupra performanței în muncă a angajaților, contribuind în același timp la protejarea sănătății acestora. Lumina fără strălucire și iluminarea fără umbre protejează ochii și promovează concentrarea.

Conceptele de iluminat Waldner oferă:

 • Intensitatea luminii de 500 lux la o inaltime de lucru de 750 mm
 • Corpuri de iluminat cu design atractiv
 • Economii de costuri cu lumini LED cu consum redus de energie
 • Iluminare reglabilă opțională

Iluminatul modular Waldner este universal utilizabil și reutilizabil în cazul modificărilor sau adaptărilor la locurile de muncă și utilizării alternative a încăperilor. Unitățile de iluminat pot fi instalate și în grila de plafon Waldner Dimensions sau integrate în panourile de tavan ca tavan închis pentru flexibilitate maximă în proiectul dumneavoastră de construcție.

Managementul inteligent al luminii cu DALI (Digital Addressable Lighting Interface) controlează lumina cu toate componentele DALI utilizate și se poate adresa fiecărui dispozitiv în mod individual – făcând posibile scenarii de iluminare sau setări flexibile de estompare.

Grile de tavan

Waldner a dezvoltat conceptul de grilă de tavan Dimensions pentru a oferi versatilitate maximă. Grila de tavan oferă o structură de susținere specială, permițând o dispunere variabilă a încăperii cuplată cu amenajarea flexibilă a camerei: tavanul devine baza pentru adaptabilitate maximă. O tehnică specială de prindere garantează că toate instalațiile tehnice ale încăperii pot fi găzduite: ventilație, servicii mecanice, iluminat, electricitate și componente suplimentare, precum module de service, elemente de răcire, brațe de extracție articulate sau rafturi. Grila tavanului asigură utilizarea optimă a spațiului disponibil, deoarece poate fi adaptată pentru a se adapta tuturor condițiilor de încăpere (coloane, diferențe de înălțime, caracteristici arhitecturale etc.) și poate încorpora instalațiile deasupra, între și dedesubtul sistemului.

Grila plafonului formează baza pentru:

 • Dirijarea optimă a instalațiilor tehnice
 • Un tavan închis (opțional)
 • Utilizarea maximă flexibilă și economică a spațiului

Componentele serviciilor din cladirea laboratorului, cum ar fi ventilația, traseele pentru lichide și gazem precum si instalația electrică, sunt montate pe grila tavanului. Modulele de serviciu (de exemplu, coloanele de serviciu, brațele de serviciu suspendate), dulapurile suspendate, rafturile și pereții despărțitori sunt montate sub grila tavanului. Panourile de tavan pentru tavane închise, unități de aer condiționat, orificii de ventilație și iluminat pot fi atașate între grila tavanului.

Un laborator executat cu sistemul Waldner Dimensions poate fi adaptat la nevoile viitoare cu un efort minim, cu interfețe clar definite pentru servicii din cladirea laboratorului, mobilier modular de laborator și posibilitatea unor instalări ulterioare mai simple, mai rapide și mai rentabile. Un beneficiu major al sistemului modular este acela ca toate profilele au aceeași formă canelată, ele pot fi combinate între ele după cum este necesar, iar accesoriile, cum ar fi piulițele cu fantă în T, pot fi montate, de asemenea, pe întreaga construcție la un moment dat, modernizările sau modificările pot fi efectuate rapid, silențios și fără praf.

Avantaje:

 • Micsorarea timpului pentru amenajare
 • Instalare rapida si usoara
 • Poate fi prefabricat într-un stadiu incipient, accelerând finalizarea proiectului
 • Se adaptează la structura existentă a clădirii
 • Construcția unui plafon portant fără a fi nevoie să interfereze cu peretii construcției.
 • Dirijarea optimă a instalațiilor tehnice
 • Reutilizare în cazul adaptărilor si modificarilor spatiului
 • Costuri de conversie semnificativ mai mici în comparație cu mobilierul convențional de laborator
 • Flexibilitate, prin utilizarea maximă flexibilă și economică a spațiului
 • Posibilitatea de a face față schimbărilor, chiar și în fazele avansate de construcție
 • Posibilitatea montarii unor tavane închise, chiar și la o dată ulterioară
 • Aspect de înaltă calitate, disponibil în toate culorile RAL